Cajunkarbonade met zoete witlof
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken doormidden. Verwijder de harde kern. Bestrooi de karbonades met de kruidenmix. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. gaar. Verhit 15 g boter in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudgeel en gaar.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak het witlof in 8 min. beetgaar, keer regelmatig. Voeg de suiker met 1-2 el water en de tijm toe en bak nog 1-2 min. tot de suiker is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de cajunkarbonades en de aardappelschijfjes over 4 borden. Serveer met het zoete witlof.
Cajunkarbonade met zoete witlof
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken doormidden. Verwijder de harde kern. Bestrooi de karbonades met de kruidenmix. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. gaar. Verhit 15 g boter in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudgeel en gaar.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak het witlof in 8 min. beetgaar, keer regelmatig. Voeg de suiker met 1-2 el water en de tijm toe en bak nog 1-2 min. tot de suiker is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de cajunkarbonades en de aardappelschijfjes over 4 borden. Serveer met het zoete witlof.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g witlof
2 x 2 stuks ribkarbonades
2 el kruidenmix cajun
50 g roomboter
1 duopak aardappelschijfjes
3 el suiker
2 tl gedroogde tijm