Witlof uit de oven met ham en tijm
Witlof uit de oven blijft toch het lekkerst als je het eet met ham en kaas. Nóg lekkerder met een beetje tijm.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook het witlof 8 min.
Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte. Giet het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke helft in een plakje ham.
Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Witlof uit de oven met ham en tijm
Witlof uit de oven blijft toch het lekkerst als je het eet met ham en kaas. Nóg lekkerder met een beetje tijm.
bijgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook het witlof 8 min.
Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte. Giet het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke helft in een plakje ham.
Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g witlof
200 g Limburgse achterham
175 g geraspte oude kaas 48+
2 tl gedroogde tijm
30 g ongezouten roomboter
55 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)