Witlof uit de oven met ham en kaas
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schil de knolselderij en snijd in parten. Rasp met een rasp of in de keukenmachine de knolselderij grof. Verdeel de helft over de aardappelschijfjes.
Wikkel elk stuk witlof in een plakje ham. Leg de rolletjes strak tegen elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de knolselderij erover. Schenk de bechamelsaus er gelijkmatig over en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.
Bechamelsaus maken
Instructievideo - 01:19 min.
Witlof uit de oven met ham en kaas
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schil de knolselderij en snijd in parten. Rasp met een rasp of in de keukenmachine de knolselderij grof. Verdeel de helft over de aardappelschijfjes.
Wikkel elk stuk witlof in een plakje ham. Leg de rolletjes strak tegen elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de knolselderij erover. Schenk de bechamelsaus er gelijkmatig over en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stronken witlof
600 g diepvries aardappelschijfjes
500 g knolselderij
16 plakjes achterham
400 g bechamelsaus
100 g geraspte oude kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm)
keukenmachine