Mantelschelpen witlof-ham-kaas
Aan de slag
Halveer 3 stronken witlof in de lengte. Snijd de ham in dunne reepjes van 2 mm. Doe de helft van de ham met het lof, de kaas en fond in een pan. Breng tegen de kook aan. Laat op laag vuur 20 min. smoren. Roer regelmatig. Zeef de saus en schenk terug in de pan (het witlof, de ham en kaas worden niet gebruikt). Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. inkoken. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de onderkant van de rest van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in reepjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het lof op hoog vuur 4 min. Dep de mantelschelpen droog met keukenpapier en bestrooi licht met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de schelpen in 3 min. goudbruin. Keer halverwege.
Verdeel het gebakken lof over 8 borden of een schaal en leg de mantelschelpen erop. Schep de saus erover en garneer met de rest van de ham.
Mantelschelpen witlof-ham-kaas
voorgerecht
null personen
300 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer 3 stronken witlof in de lengte. Snijd de ham in dunne reepjes van 2 mm. Doe de helft van de ham met het lof, de kaas en fond in een pan. Breng tegen de kook aan. Laat op laag vuur 20 min. smoren. Roer regelmatig. Zeef de saus en schenk terug in de pan (het witlof, de ham en kaas worden niet gebruikt). Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. inkoken. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de onderkant van de rest van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in reepjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het lof op hoog vuur 4 min. Dep de mantelschelpen droog met keukenpapier en bestrooi licht met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de schelpen in 3 min. goudbruin. Keer halverwege.
Verdeel het gebakken lof over 8 borden of een schaal en leg de mantelschelpen erop. Schep de saus erover en garneer met de rest van de ham.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 stronken witlof
150 g yorkham
100 g geraspte oude kaas
380 ml gevogeltefond
250 ml verse slagroom
75 g ongezouten roomboter
480 g diepvries mantelschelpen