Witlofstamppot met peer
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in repen.
Meng 2 el olie, de kaneel en peper en zout naar smaak. Bestrijk de karbonades ermee en bak ze in de grillpan in 6 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in schijfjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het witlof 1 min. Voeg de peer en tijm toe aan het witlof en bak nog 1 min.
Giet de aardappelen af en vang een kopje vocht op. Stamp ze met wat kookvocht tot puree. Schep het mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de karbonades.
Witlofstamppot met peer
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in repen.
Meng 2 el olie, de kaneel en peper en zout naar smaak. Bestrijk de karbonades ermee en bak ze in de grillpan in 6 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in schijfjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het witlof 1 min. Voeg de peer en tijm toe aan het witlof en bak nog 1 min.
Giet de aardappelen af en vang een kopje vocht op. Stamp ze met wat kookvocht tot puree. Schep het mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de karbonades.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg aardappelen
2 x 350 g witlof
4 el olijfolie
1 tl kaneel
2 x 2 stuks ribkarbonades
1 handpeer
2 tl gedroogde tijm
Dit heb je nodig
grillpan, pureestamper