Hamlappen met peer
bewaar
bewaar

Hamlappen met peer

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Bestrooi ondertussen het vlees met peper en zout. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. bruin. Keer halverwege. Neem uit de pan. Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakken. Voeg met het sap toe aan de ui en champignons. Leg het vlees terug in de pan en laat 6 min. stoven zonder deksel.

Verhit 20 g boter in een hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af. Vang wat kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de resterende boter, wat kookvocht, peper en zout tot puree. Verdeel met de spinazie, het vlees en de perenjus over 4 borden.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hamlappen met peer

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig