Hamlappen met peer
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Bestrooi ondertussen het vlees met peper en zout. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. bruin. Keer halverwege. Neem uit de pan. Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakken. Voeg met het sap toe aan de ui en champignons. Leg het vlees terug in de pan en laat 6 min. stoven zonder deksel.
Verhit 20 g boter in een hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af. Vang wat kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de resterende boter, wat kookvocht, peper en zout tot puree. Verdeel met de spinazie, het vlees en de perenjus over 4 borden.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Hamlappen met peer
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Bestrooi ondertussen het vlees met peper en zout. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. bruin. Keer halverwege. Neem uit de pan. Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakken. Voeg met het sap toe aan de ui en champignons. Leg het vlees terug in de pan en laat 6 min. stoven zonder deksel.
Verhit 20 g boter in een hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af. Vang wat kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de resterende boter, wat kookvocht, peper en zout tot puree. Verdeel met de spinazie, het vlees en de perenjus over 4 borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
350 g hamlappen
60 g boter
1 ui
1 bakje champignons
1 handpeer
125 ml boomgaardsap peer
1 zak spinazie
Dit heb je nodig
pureestamper