Gegratineerde witlof met peer, geitenkaas en spekjes
Uit de oven nieuwe stijl: met geitenkaas, spek en tijm.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur in 5 min. krokant.
Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronkjes in de lengte. Verwijder de harde kern. Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne partjes. Vet de ovenschaal in. Leg het witlof erin, met de snijkant naar onderen. Leg de partjes peer ertussen.
Verdeel de spekjes en alleen de blaadjes van de tijm over het witlof en de peer en verdeel de kaas erover. Besprenkel met het boomgaardsap. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Gegratineerde witlof met peer, geitenkaas en spekjes
Uit de oven nieuwe stijl: met geitenkaas, spek en tijm.
bijgerecht
null personen
255 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur in 5 min. krokant.
Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronkjes in de lengte. Verwijder de harde kern. Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne partjes. Vet de ovenschaal in. Leg het witlof erin, met de snijkant naar onderen. Leg de partjes peer ertussen.
Verdeel de spekjes en alleen de blaadjes van de tijm over het witlof en de peer en verdeel de kaas erover. Besprenkel met het boomgaardsap. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g magere spekreepjes
500 g witlof
2 handperen
2 g boter om in te vetten
7½ g verse tijm
150 g zachte geitenkaas honing 45+
60 ml boomgaardsap appel
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 26 cm)