Bonenpuree
Aan de slag
Snijd de venkel in blokjes van 3 mm (brunoise). Spoel de bonen in een zeef onder koud water af. Breng de venkel met 200 ml slagroom aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min. garen met de deksel half op de pan.
Pureer de bonen met de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer en voeg de rest van de slagroom toe tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de venkel en de tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Bonenpuree
bijgerecht
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de venkel in blokjes van 3 mm (brunoise). Spoel de bonen in een zeef onder koud water af. Breng de venkel met 200 ml slagroom aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min. garen met de deksel half op de pan.
Pureer de bonen met de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer en voeg de rest van de slagroom toe tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de venkel en de tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
4 potten witte bonen
1 beker slagroom
3 tenen knoflook
2 el verse tijmblaadjes
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine