Kabeljauw met witte-bonenpuree
Aan de slag
Bonen in zeef met koud water afspoelen. In kleine pan bonen met melk, bonenkruid en mespunt zout verwarmen. Bonen met staafmixer of in keukenmachine pureren, eventueel scheutje olijfolie toevoegen. Puree terug in pan scheppen en op laag vuur warmhouden, regelmatig roeren. Kabeljauw droogdeppen en met zout en peper bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en kabeljauw hierin in 4 min. per zijde goudbruin en gaar bakken. In wok knoflook in rest van olie fruiten, snijbonen toevoegen en geheel op hoog vuur 5 min. roerbakken. Snijbonen op smaak brengen met zout en peper. Bonenpuree en snijbonen op bord scheppen, kabeljauw ernaast leggen.
Kabeljauw met witte-bonenpuree
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bonen in zeef met koud water afspoelen. In kleine pan bonen met melk, bonenkruid en mespunt zout verwarmen. Bonen met staafmixer of in keukenmachine pureren, eventueel scheutje olijfolie toevoegen. Puree terug in pan scheppen en op laag vuur warmhouden, regelmatig roeren. Kabeljauw droogdeppen en met zout en peper bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en kabeljauw hierin in 4 min. per zijde goudbruin en gaar bakken. In wok knoflook in rest van olie fruiten, snijbonen toevoegen en geheel op hoog vuur 5 min. roerbakken. Snijbonen op smaak brengen met zout en peper. Bonenpuree en snijbonen op bord scheppen, kabeljauw ernaast leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pot witte bonen
100 ml melk
½ tl bonenkruid
3 el olijfolie
1 stuk kabeljauwfilet
½ teentje knoflook
1 bakje panklare snijbonen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine