Paddenstoelen-aardappelgratin
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddestoelen 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over de ovenschaaltjes.
Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de paddenstoelen. Verdeel de knoflook ertussen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie.
Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder halverwege het folie. Druppel voor serveren de truffelolie erover.
Paddenstoelen-aardappelgratin
bijgerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddestoelen 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over de ovenschaaltjes.
Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de paddenstoelen. Verdeel de knoflook ertussen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie.
Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder halverwege het folie. Druppel voor serveren de truffelolie erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
4 el milde olijfolie
500 g vastkokende aardappelen
2 tenen knoflook
125 ml verse slagroom
2 tl olijfolie truffelaroma
Dit heb je nodig
ovenschaaltjes (Ø 12 cm)