Geroerbakte spruitjes in curry
Onze eigen spruitjes in een Indiase curry? Blijkt verrassend goed te werken.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en maak de spruitjes schoon. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de currypasta erbij en bak ook 1 min. mee. Schep de spruitjes erbij en roerbak ze op hoog vuur ca. 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 8 min. koken.
Bak ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Voeg de yoghurt toe aan het spruitjesmengsel en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de spruitjes met de rijst en bestrooi met het amandelschaafsel.
Geroerbakte spruitjes in curry
Onze eigen spruitjes in een Indiase curry? Blijkt verrassend goed te werken.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en maak de spruitjes schoon. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de currypasta erbij en bak ook 1 min. mee. Schep de spruitjes erbij en roerbak ze op hoog vuur ca. 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 8 min. koken.
Bak ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Voeg de yoghurt toe aan het spruitjesmengsel en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de spruitjes met de rijst en bestrooi met het amandelschaafsel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 uien
1 teen knoflook
500 g spruitjes
3 el zonnebloemolie
3 el milde Indiase currypasta
400 g tomatenblokjes
4 el amandelschaafsel
4 el Griekse yoghurt