Pittige spruitjesgratin
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de spruitjes in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet de spruitjes af in een vergiet. Schud ze daarna op een bord en laat ze uitdampen.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Verkruimel boven de pan de chilipeper tussen duim en wijsvinger. Roer de bloem door de uien en fruit de uien nog 1 minuut.
Roer de room erdoor en breng de room aan de kook. Roer alles glad. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de spruitjes en de rozemarijn erdoor. Schep de groenten met de saus in de ovenschaal en strooi de kaas erover.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin.
Pittige spruitjesgratin
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de spruitjes in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet de spruitjes af in een vergiet. Schud ze daarna op een bord en laat ze uitdampen.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Verkruimel boven de pan de chilipeper tussen duim en wijsvinger. Roer de bloem door de uien en fruit de uien nog 1 minuut.
Roer de room erdoor en breng de room aan de kook. Roer alles glad. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de spruitjes en de rozemarijn erdoor. Schep de groenten met de saus in de ovenschaal en strooi de kaas erover.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g spruitjes
15 g boter
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 gedroogde chilipeper (chille)
1½ el bloem
200 ml geslagen room
1 el rozemarijn
75 g Grana Padano
Dit heb je nodig
lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter