Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum
bewaar
bewaar

Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum

50 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Mosselen met laurier in grote pan leggen en witte wijn erbij gieten. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen weggooien. Van 3/4 van mosselen schelpen verwijderen. Rest van mosselen in kookvocht laten. Alle mosselen tot bereiding op koele plek zetten.

Knoflook pellen en snipperen, chilipepertje heel fijn snijden. In pan olie verwarmen en hierin knoflook en chilipeper ca. 1 minuut fruiten. Tomaten met sap en 11/2 dl van mosselvocht toevoegen. Saus op middelhoog vuur in ca. 15 minuten tot helft inkoken. Mosselen zonder schelp laatste 2 minuten meewarmen in saus. Mosselen in schelp in mosselvocht verwarmen. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op verpakking in ruim water met zout beetgaar koken. Spaghetti afgieten en met mossel-tomatensaus mengen.Grote blaadjes van basilicum kleinscheuren. Basilicum en mosselen in schelp door pasta mengen, direct serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig