Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum
Aan de slag
Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Mosselen met laurier in grote pan leggen en witte wijn erbij gieten. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen weggooien. Van 3/4 van mosselen schelpen verwijderen. Rest van mosselen in kookvocht laten. Alle mosselen tot bereiding op koele plek zetten.
Knoflook pellen en snipperen, chilipepertje heel fijn snijden. In pan olie verwarmen en hierin knoflook en chilipeper ca. 1 minuut fruiten. Tomaten met sap en 11/2 dl van mosselvocht toevoegen. Saus op middelhoog vuur in ca. 15 minuten tot helft inkoken. Mosselen zonder schelp laatste 2 minuten meewarmen in saus. Mosselen in schelp in mosselvocht verwarmen. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op verpakking in ruim water met zout beetgaar koken. Spaghetti afgieten en met mossel-tomatensaus mengen.Grote blaadjes van basilicum kleinscheuren. Basilicum en mosselen in schelp door pasta mengen, direct serveren.
Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Mosselen met laurier in grote pan leggen en witte wijn erbij gieten. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen weggooien. Van 3/4 van mosselen schelpen verwijderen. Rest van mosselen in kookvocht laten. Alle mosselen tot bereiding op koele plek zetten.
Knoflook pellen en snipperen, chilipepertje heel fijn snijden. In pan olie verwarmen en hierin knoflook en chilipeper ca. 1 minuut fruiten. Tomaten met sap en 11/2 dl van mosselvocht toevoegen. Saus op middelhoog vuur in ca. 15 minuten tot helft inkoken. Mosselen zonder schelp laatste 2 minuten meewarmen in saus. Mosselen in schelp in mosselvocht verwarmen. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op verpakking in ruim water met zout beetgaar koken. Spaghetti afgieten en met mossel-tomatensaus mengen.Grote blaadjes van basilicum kleinscheuren. Basilicum en mosselen in schelp door pasta mengen, direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bak verse mosselen
1 laurierblaadje
250 ml droge witte wijn
2 tenen knoflook
1 gedroogde chilipeper (chille)
2 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenblokjes
400 g spaghetti
1 zakje verse basilicum