Chili van witte en groene bonen
bewaar
bewaar

Chili van witte en groene bonen

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Kook de sperziebonen in ca. 5 min. in ruim kokend water met zout beetgaar.

Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 5 min. mee.

Roer de paprika en het chilipoeder door de champignons en stoof alles 2 min. mee.

Spoel in een zeef de kidneybonen en reuzenbonen onder koud water af. Roer de kidneybonen, reuzenbonen, sperziebonen, zure room en naar smaak zout door de champignons. Leg de deksel op de pan en stoof de chili zachtjes 20 minuten.

Verdeel het gerecht over 4 warme diepe borden. Serveer de kaas apart erbij. Lekker met tortillachips of warme bloemtortilla's en avocado-yoghurtdip.

algemeenLichte, fruitige rode wijnen die soepel overkomen, voelen zich thuis bij zo'n frisse, zomerse bonen­schotel. Dat kan een Chileense Merlot zijn.
algemeenIn smaak en kleur een echt junigerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chili van witte en groene bonen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig