Chili van witte en groene bonen
Aan de slag
Kook de sperziebonen in ca. 5 min. in ruim kokend water met zout beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 5 min. mee.
Roer de paprika en het chilipoeder door de champignons en stoof alles 2 min. mee.
Spoel in een zeef de kidneybonen en reuzenbonen onder koud water af. Roer de kidneybonen, reuzenbonen, sperziebonen, zure room en naar smaak zout door de champignons. Leg de deksel op de pan en stoof de chili zachtjes 20 minuten.
Verdeel het gerecht over 4 warme diepe borden. Serveer de kaas apart erbij. Lekker met tortillachips of warme bloemtortilla's en avocado-yoghurtdip.
Chili van witte en groene bonen
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in ca. 5 min. in ruim kokend water met zout beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 5 min. mee.
Roer de paprika en het chilipoeder door de champignons en stoof alles 2 min. mee.
Spoel in een zeef de kidneybonen en reuzenbonen onder koud water af. Roer de kidneybonen, reuzenbonen, sperziebonen, zure room en naar smaak zout door de champignons. Leg de deksel op de pan en stoof de chili zachtjes 20 minuten.
Verdeel het gerecht over 4 warme diepe borden. Serveer de kaas apart erbij. Lekker met tortillachips of warme bloemtortilla's en avocado-yoghurtdip.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sperziebonen
3 el olijfolie
2 uien
250 g kastanjechampignons
1 groene paprika
1½ tl chilipoeder
1 blik groene kidneybonen
1 blik reuzenbonen
125 ml zure room
100 g geraspte kaas