Omgekeerde ananastaart met kokos
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Laat de kokos op een bord afkoelen.
Snijd de ananas in plakken van 1 1/2 cm dik. Snijd de schil met harde kroontjes weg. Halveer de plakken en snijd ook het harde binnenstuk weg.
Strooi 50 g suiker over de bodem van de dik ingevette vorm. Leg de plakken ananas dicht tegen elkaar aan als een bloem in de vorm. Snijd de overgebleven plakken in stukken en leg ze langs de buitenrand.
Klop in een kom de boter met een snufje zout en de rest van de suiker met de handmixer tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop tot de massa weer romig wordt. Klop dan achtereenvolgens de ananasjam, kokos en bloem door het beslag.
Verdeel het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Leg direct uit de oven een platte schaal op de vorm en keer de taart op de schaal. Laat de taart afkoelen.
Omgekeerde ananastaart met kokos
nagerecht
null porties
315 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Laat de kokos op een bord afkoelen.
Snijd de ananas in plakken van 1 1/2 cm dik. Snijd de schil met harde kroontjes weg. Halveer de plakken en snijd ook het harde binnenstuk weg.
Strooi 50 g suiker over de bodem van de dik ingevette vorm. Leg de plakken ananas dicht tegen elkaar aan als een bloem in de vorm. Snijd de overgebleven plakken in stukken en leg ze langs de buitenrand.
Klop in een kom de boter met een snufje zout en de rest van de suiker met de handmixer tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop tot de massa weer romig wordt. Klop dan achtereenvolgens de ananasjam, kokos en bloem door het beslag.
Verdeel het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Leg direct uit de oven een platte schaal op de vorm en keer de taart op de schaal. Laat de taart afkoelen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g geraspte kokos
1 kleine verse ananas
200 g fijne suiker
150 g boter
3 eieren
4 el ananasjam
150 g bloem
Dit heb je nodig
lage taartvorm, doorsnede 26 cm