Kokos-limoencake met limoenglazuur
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de kokos toe. Zeef de 150 g cakemeel boven het beslag en spatel het erdoor.
Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en 2 el sap door het beslag. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Stort de cake na 5 min. en laat verder afkoelen op een rooster of een schaal. Meng 2 el limoensap met de poedersuiker tot glazuur. Sprenkel over de afgekoelde cake en laat in ca. 2 uur hard worden.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Kokos-limoencake met limoenglazuur
null personen
410 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de kokos toe. Zeef de 150 g cakemeel boven het beslag en spatel het erdoor.
Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en 2 el sap door het beslag. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Stort de cake na 5 min. en laat verder afkoelen op een rooster of een schaal. Meng 2 el limoensap met de poedersuiker tot glazuur. Sprenkel over de afgekoelde cake en laat in ca. 2 uur hard worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g cakemeel
1 pakje boter
250 g fijne kristalsuiker
5 eieren
2 bakjes gemalen kokos
2 limoenen
100 g poedersuiker
Dit heb je nodig
cakevorm (inhoud 2 liter), ingevet
satéprikker