Rozijnencake met appel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef 250 g cakemeel met de kaneel boven het beslag en spatel het erdoor.
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en meng door het beslag. Meng de rozijnen met de bloem en spatel door het beslag. Door de rozijnen met een dun laagje bloem te bedekken, zakken ze tijdens het bakken niet naar de bodem.
Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Rozijnencake met appel
null personen
405 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef 250 g cakemeel met de kaneel boven het beslag en spatel het erdoor.
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en meng door het beslag. Meng de rozijnen met de bloem en spatel door het beslag. Door de rozijnen met een dun laagje bloem te bedekken, zakken ze tijdens het bakken niet naar de bodem.
Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g cakemeel
1 pakje boter
250 g fijne kristalsuiker
5 eieren
1 tl kaneel
2 friszoete appels
150 g rozijnen
1 el bloem
Dit heb je nodig
cakevorm (inhoud 2 liter), ingevet
satéprikker