Rozijnencake met appel
bewaar
bewaar

Rozijnencake met appel

30 min. bereiden / 1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef 250 g cakemeel met de kaneel boven het beslag en spatel het erdoor.

Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en meng door het beslag. Meng de rozijnen met de bloem en spatel door het beslag. Door de rozijnen met een dun laagje bloem te bedekken, zakken ze tijdens het bakken niet naar de bodem.

Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rozijnencake met appel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig