Gegrilde ananas met ijs en geroosterde kokos
Aan de slag
Breng 250 ml water, de suiker en de kruidnagels in een steelpan aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen de ananas in 4 parten. Verwijder de harde kern met een mes en doe de parten in een bakje. Schenk de warme siroop erover. Laat minimaal 4 uur marineren. Rooster de kokos in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verhit een grillpan en gril de ananas 3 min. Keer halverwege. Serveer op elk bord een part ananas, een bol vanilleroomijs en bestrooi met de kokos.
Gegrilde ananas met ijs en geroosterde kokos
nagerecht
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Breng 250 ml water, de suiker en de kruidnagels in een steelpan aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen de ananas in 4 parten. Verwijder de harde kern met een mes en doe de parten in een bakje. Schenk de warme siroop erover. Laat minimaal 4 uur marineren. Rooster de kokos in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verhit een grillpan en gril de ananas 3 min. Keer halverwege. Serveer op elk bord een part ananas, een bol vanilleroomijs en bestrooi met de kokos.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g suiker
4 kruidnagels
½ ananas
2 el gemalen kokos
4 bollen vanilleroomijs
Dit heb je nodig
grillpan