Varkensfilet met krokant mosterdlaagje
bewaar
bewaar

Varkensfilet met krokant mosterdlaagje

15 min. bereiden / 40 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer in de keukenmachine de tijm en de knoflook fijn, voeg het brood toe en maal het tot kruim. Voeg 2 el mosterd toe en laat de machine nog even lopen tot het kruim een beetje aan elkaar plakt.

Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan, braad het vlees op hoog vuur rondom goudbruin aan. Leg het vlees in de braadslede, bestrijk de bovenkant van het vlees met de rest van de mosterd. Verdeel het mosterdkruim over het vlees en druk het lichtjes op het vlees aan tot de laag overal even dik is.

Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en braad de varkensfilet 25 minuten. Zet de oven uit en de deur op een kleine kier. Laat het vlees nog 15 min. in de oven staan, zodat de sappen zich helemaal door het vlees kunnen verdelen.

Snijd met een scherp mes het vlees in plakken. Lekker met geroosterde pompoen en een salade.

algemeenPompoen kunt u tegelijk met het vlees bereiden, in dezelfde braadslede. Snijd voor vier personen 1 kleine pompoen in stukken van ca. 2 x 2 cm, meng ze met wat olie en zout en leg ze om het vlees in de braadslede. De pompoen is tegelijk met het vlees gaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkensfilet met krokant mosterdlaagje

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig