Voorjaarsstamppot met varkensfilet
Aan de slag
Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar. Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de varkensfilets dun met 1 eetlepel olie. Gril de filets in 8-10 minuten gaar, keer ze halverwege en bedruppel ze daarna met 1 eetlepel citroensap. Klop een dressing van de rest van de olie en de rest van het citroensap en de mosterd. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer het yoghurtmengsel en de sla erdoorheen. Serveer de stamppot met de gegrilde varkensfilet en de dressing als jus. Lekker met een komkommersalade (kijk voor het recept elders op deze site).
Voorjaarsstamppot met varkensfilet
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar. Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de varkensfilets dun met 1 eetlepel olie. Gril de filets in 8-10 minuten gaar, keer ze halverwege en bedruppel ze daarna met 1 eetlepel citroensap. Klop een dressing van de rest van de olie en de rest van het citroensap en de mosterd. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer het yoghurtmengsel en de sla erdoorheen. Serveer de stamppot met de gegrilde varkensfilet en de dressing als jus. Lekker met een komkommersalade (kijk voor het recept elders op deze site).
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappelen
1 middelgroot scharrelei
50 ml volle yoghurt
5 el traditionele olijfolie
4 varkensfilets
1 el citroensap
1 tl Franse mosterd
Dit heb je nodig
grillpan