Crêpes gevuld met groenten
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek hier de eieren in, voeg de melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Verhit ⅙ boter in een koekenpan, voeg ¼ van het beslag toe en bak beide zijden goudbruin. Bak nog 3 crêpes en houd warm onder aluminiumfolie.
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de harde onderkant van de bimi en kook deze 1 min. Laat uitlekken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Hak de paddestoelen grof. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Fruit daarna de knoflook 2 min. mee. Draai het vuur hoog en bak de paddestoelen al omscheppend 4 min. mee. Voeg de bimi en de fijngesneden kruiden toe en bak nog 1 min. Laat uitlekken.
Leg de crêpes op borden en verdeel er het paddenstoelenmengsel over. Vouw dubbel. Pluk de blaadjes van de peterselie erboven en serveer.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Crêpes gevuld met groenten
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek hier de eieren in, voeg de melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Verhit ⅙ boter in een koekenpan, voeg ¼ van het beslag toe en bak beide zijden goudbruin. Bak nog 3 crêpes en houd warm onder aluminiumfolie.
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de harde onderkant van de bimi en kook deze 1 min. Laat uitlekken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Hak de paddestoelen grof. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Fruit daarna de knoflook 2 min. mee. Draai het vuur hoog en bak de paddestoelen al omscheppend 4 min. mee. Voeg de bimi en de fijngesneden kruiden toe en bak nog 1 min. Laat uitlekken.
Leg de crêpes op borden en verdeel er het paddenstoelenmengsel over. Vouw dubbel. Pluk de blaadjes van de peterselie erboven en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g tarwebloem
2 middelgrote eieren
500 ml halfvolle melk
30 g ongezouten roomboter
200 g bimi
4 sjalotten
1 teen knoflook
200 g paddenstoelen voor risotto
3 takjes verse platte peterselie