Aardappel met ui
Aan de slag
Kook de ongeschilde aardappelen in 18 min. net gaar. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen 2 el olie en de helft van de boter in een koekenpan en bak de uiringen op laag vuur in ca. 20 min. goudbruin.
Pel ondertussen de schil van de aardappelen en snijd deze in plakken van 1 cm. Verhit de rest van de olie en boter in een andere koekenpan en bak de aardappelen op laag vuur in ca. 15 min. goudbruin. Schep af en toe om. Voeg de uiringen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de aardappelen met de uiringen op een schaal en bestrooi met de peterselie.
Aardappel met ui
bijgerecht
null personen
235 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de ongeschilde aardappelen in 18 min. net gaar. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen 2 el olie en de helft van de boter in een koekenpan en bak de uiringen op laag vuur in ca. 20 min. goudbruin.
Pel ondertussen de schil van de aardappelen en snijd deze in plakken van 1 cm. Verhit de rest van de olie en boter in een andere koekenpan en bak de aardappelen op laag vuur in ca. 15 min. goudbruin. Schep af en toe om. Voeg de uiringen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de aardappelen met de uiringen op een schaal en bestrooi met de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g aardappelen
6 el olijfolie
30 g boter
3 uien
3 el peterselie