Aardappel en peen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze samen met de peen en ui in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de melk in een steelpan, voeg samen met de dragon toe aan de aardappelen, peen en ui en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep in de ingevette ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel de boter erover. Bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Lekker met kibbeling.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Aardappel en peen
bijgerecht
null personen
315 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze samen met de peen en ui in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de melk in een steelpan, voeg samen met de dragon toe aan de aardappelen, peen en ui en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep in de ingevette ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel de boter erover. Bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Lekker met kibbeling.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
600 g winterpeen
2 uien
100 ml halfvolle melk
1 el gedroogde dragon
4 el paneermeel
40 g boter
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ingevet, pureestamper