Aardappeltortilla met peterselie en gekarameliseerde ui
bewaar
bewaar

Aardappeltortilla met peterselie en gekarameliseerde ui

40 min. bereiden / 15 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en stoof op laag vuur de uien in 20 min. zacht en lichtbruin. Kook ondertussen de aardappelblokjes 8 min. en laat ze uitdampen in een vergiet. Klop de eieren los en voeg peper, zout en de peterselie toe en roer de aardappelblokjes erdoor. Laat dit mengsel nog een kwartier staan. Verwarm de rest van de olie in een grote koekenpan. Schep de helft van het aardappel-eimengsel in de pan, verdeel er in een egale laag de gekaramelliseerde uienringen over en schep de rest van het aardappel-eimengsel erop. Leg een deksel op de pan en laat de tortilla op laag vuur in 20 min. langzaam stollen. Laat daarna voorzichtig op een bord glijden en serveer warm of koud. Lekker met mosterd.

algemeenJe kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal de tortilla een half uur voor serveren uit de koelkast en serveer koud in punten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappeltortilla met peterselie en gekarameliseerde ui

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig