Ovenkip met tomaten en rucola
Bereid met geurige, verse Italiaanse kruiden. Op het laatst schep je er ciabatta door en nootachtige rucola. Bellissima!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en Italiaanse kruiden. Snijd de kipfilets in stukken (2 stukken per persoon). Doe de kip in de ovenschaal en schep om met de helft van de gekruide olie. Snijd de ui en tomaten in parten. Verdeel de ciabatta in stukken. Verdeel de ui, tomaten en ciabatta over de bakplaat en voeg de rest van de gekruide olie toe.
Schuif de bakplaat onder in de oven en zet de ovenschaal erboven. Rooster ca. 30 min. Schep na 15 min. de kip en tomaten om. Neem uit de oven en schep de groenten, ciabatta en kip om met de rucola. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe.
Ovenkip met tomaten en rucola
Bereid met geurige, verse Italiaanse kruiden. Op het laatst schep je er ciabatta door en nootachtige rucola. Bellissima!
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en Italiaanse kruiden. Snijd de kipfilets in stukken (2 stukken per persoon). Doe de kip in de ovenschaal en schep om met de helft van de gekruide olie. Snijd de ui en tomaten in parten. Verdeel de ciabatta in stukken. Verdeel de ui, tomaten en ciabatta over de bakplaat en voeg de rest van de gekruide olie toe.
Schuif de bakplaat onder in de oven en zet de ovenschaal erboven. Rooster ca. 30 min. Schep na 15 min. de kip en tomaten om. Neem uit de oven en schep de groenten, ciabatta en kip om met de rucola. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
5 el traditionele olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
380 g kipfilet
1 ui
6 tomaten
1 ciabatta
75 g rucola
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)