Pompoenstamppot met rucola en kip
Stamppot? Pompoenstamppot! Mét rucola en kip.
Aan de slag
Kook de aardappelen in een ruime pan met water in ca. 16 min. gaar. Kook de laatste 10 min. de pompoenblokjes mee.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipdijfilet met de helft van de Italiaanse kruiden in ca. 8 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen en pompoen af. Stamp de aardappel met de pompoen, zuivelspread en de rest van de Italiaanse kruiden met een pureestamper tot een puree. Meng de rucola erdoor en breng op smaak met peper.
Verdeel de pompoenstamppot over borden en verdeel de kip erover.
Pompoenstamppot met rucola en kip
Stamppot? Pompoenstamppot! Mét rucola en kip.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in een ruime pan met water in ca. 16 min. gaar. Kook de laatste 10 min. de pompoenblokjes mee.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipdijfilet met de helft van de Italiaanse kruiden in ca. 8 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen en pompoen af. Stamp de aardappel met de pompoen, zuivelspread en de rest van de Italiaanse kruiden met een pureestamper tot een puree. Meng de rucola erdoor en breng op smaak met peper.
Verdeel de pompoenstamppot over borden en verdeel de kip erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg koelverse stamppotaardappel
900 g diepvries pompoenblokjes
3 el milde olijfolie
395 g kipdijfilet
1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
100 g zuivelspread naturel
150 g rucola
Dit heb je nodig
pureestamper