Pasta carbonara met rucola en tomaatjes
Succes verzekerd met dit zomerse gerecht.
Aan de slag
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de tomaatjes en schep ze in een bakblik om met de olijfolie, kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze in 4-6 min. gaar.
Verwarm de carbonarasaus in de magnetron of in een steelpannetje. Giet de tagliatelle af en vang het kookvocht op. Roer de carbonarasaus los met een flinke scheut van het kookvocht. Roer de saus en de hamreepjes door de tagliatelle en warm de pasta nog heel even door. Schep de rucola op de tagliatelle en verdeel de pasta over vier (warme) diepe borden. Schep de tomaatjes erop.
Pasta carbonara met rucola en tomaatjes
Succes verzekerd met dit zomerse gerecht.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
15 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de tomaatjes en schep ze in een bakblik om met de olijfolie, kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze in 4-6 min. gaar.
Verwarm de carbonarasaus in de magnetron of in een steelpannetje. Giet de tagliatelle af en vang het kookvocht op. Roer de carbonarasaus los met een flinke scheut van het kookvocht. Roer de saus en de hamreepjes door de tagliatelle en warm de pasta nog heel even door. Schep de rucola op de tagliatelle en verdeel de pasta over vier (warme) diepe borden. Schep de tomaatjes erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tagliatelle
250 g cherrytomaten
2 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
225 g verse pastasaus carbonara
200 g hamreepjes
75 g rucola