Verse pappardelle met Italiaanse filetreepjes en rucola
Jouw avond is nu al geslaagd met deze Italiaanse pasta!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de ui schoon en snijd in parten. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en de groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Was de tomaten en halveer ze. Maak de knoflook schoon. Meng de tomaten met de ui, paprika en hele teen knoflook. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi de filetlapjes met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes ca. 7 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Haal ondertussen de groente uit de oven en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus en breng op smaak met peper.
Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 3 min. beetgaar.
Snijd de filetlapjes in dunne reepjes. Giet de pasta af en doe in een schaal. Schep de tomaten-paprikasaus en de rucola door de pasta. Verdeel als laatste het vlees erover, garneer met de pijnboompitten en serveer.
Verse pappardelle met Italiaanse filetreepjes en rucola
Jouw avond is nu al geslaagd met deze Italiaanse pasta!
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de ui schoon en snijd in parten. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en de groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Was de tomaten en halveer ze. Maak de knoflook schoon. Meng de tomaten met de ui, paprika en hele teen knoflook. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi de filetlapjes met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes ca. 7 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Haal ondertussen de groente uit de oven en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus en breng op smaak met peper.
Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 3 min. beetgaar.
Snijd de filetlapjes in dunne reepjes. Giet de pasta af en doe in een schaal. Schep de tomaten-paprikasaus en de rucola door de pasta. Verdeel als laatste het vlees erover, garneer met de pijnboompitten en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 rode paprika
250 g cherrytomaten
1 teen knoflook
2 el arachideolie
30 g pijnboompitten
220 g varkensfiletlapjes
1½ tl gedroogde Italiaanse kruiden
250 g verse pappardelle
40 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker