Verse pappardelle met Italiaanse filetreepjes en rucola
bewaar
bewaar

Verse pappardelle met Italiaanse filetreepjes en rucola

Jouw avond is nu al geslaagd met deze Italiaanse pasta!

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de ui schoon en snijd in parten. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en de groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Was de tomaten en halveer ze. Maak de knoflook schoon. Meng de tomaten met de ui, paprika en hele teen knoflook. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi de filetlapjes met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes ca. 7 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

Haal ondertussen de groente uit de oven en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus en breng op smaak met peper.

Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 3 min. beetgaar.

Snijd de filetlapjes in dunne reepjes. Giet de pasta af en doe in een schaal. Schep de tomaten-paprikasaus en de rucola door de pasta. Verdeel als laatste het vlees erover, garneer met de pijnboompitten en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Verse pappardelle met Italiaanse filetreepjes en rucola

Jouw avond is nu al geslaagd met deze Italiaanse pasta!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig