Zoetzure kip met rijst
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukken van ca. 5 cm. Besmeer de kipfilet met 2 el kruidenketchup (per 4 personen). Maak de paprika schoon en snijd in stukken.
Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in ca. 3 min. rondom bruin. Bak de paprika ca. 2 min. mee. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Voeg 150 ml abrikozensap (per 4 personen), azijn en de rest van de ketchup aan de kip toe. Laat het geheel ca. 10 min. onafgedekt sudderen. Warm de laatste minuut de abrikozen mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
Zoetzure kip met rijst
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukken van ca. 5 cm. Besmeer de kipfilet met 2 el kruidenketchup (per 4 personen). Maak de paprika schoon en snijd in stukken.
Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in ca. 3 min. rondom bruin. Bak de paprika ca. 2 min. mee. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Voeg 150 ml abrikozensap (per 4 personen), azijn en de rest van de ketchup aan de kip toe. Laat het geheel ca. 10 min. onafgedekt sudderen. Warm de laatste minuut de abrikozen mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g snelkook zilvervliesrijst
500 g kipfilet
150 ml curry kruiden ketchup
2 groene paprika's
2 el ongezouten roomboter
840 g halve abrikozen op siroop
3 el azijn