Ovenschotel met ui en spek
Een stevige schotel voor de koude dagen. Lekker met groene salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in ringen en het de ontbijtspek in stukjes.
Bak het spek in een grote koekenpan ca. 3 min. uit. Voeg de ui toe en bak ca. 10 min. zachtjes mee. Schep de kruiden erdoor. Klop de eieren los met de koksroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in. Doe de aardappelschijfjes in de vorm. Haal het uimengsel van het vuur. Meng het eimengsel erdoor heen. Verdeel over de aardappelschijfjes. Bak de schotel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Ovenschotel met ui en spek
Een stevige schotel voor de koude dagen. Lekker met groene salade.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in ringen en het de ontbijtspek in stukjes.
Bak het spek in een grote koekenpan ca. 3 min. uit. Voeg de ui toe en bak ca. 10 min. zachtjes mee. Schep de kruiden erdoor. Klop de eieren los met de koksroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in. Doe de aardappelschijfjes in de vorm. Haal het uimengsel van het vuur. Meng het eimengsel erdoor heen. Verdeel over de aardappelschijfjes. Bak de schotel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g uien
150 g ontbijtspek
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
5 middelgrote eieren
200 ml koksroom
100 g gemalen belegen kaas 48+
2 g ongezouten roomboter
450 g aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)