Ovenschotel met gehakt en bleekselderij
Typisch Hollands, met aardappel, bleekselderij, tomaat, spek, gehakt en kaas. Om te maken op koude dagen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de mix met het water en het ei. Bak in een hapjespan de spekreepjes uit. Voeg op matig vuur het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Snijd de bleekselderij en de tomaten in stukjes. Bak de groenten kort mee.
Vet de ovenschaal in en bedek met de helft van de aardappelschijfjes, verdeel vervolgens het gehaktgroentenmengsel erover. Bedek vervolgens met de rest van de aardappelschijfjes. Strijk de ovenmix erover en bestrooi het gerecht met de kaas. Laat het gerecht in het midden van oven in ca. 45 min. gaar worden.
Ovenschotel met gehakt en bleekselderij
Typisch Hollands, met aardappel, bleekselderij, tomaat, spek, gehakt en kaas. Om te maken op koude dagen.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de mix met het water en het ei. Bak in een hapjespan de spekreepjes uit. Voeg op matig vuur het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Snijd de bleekselderij en de tomaten in stukjes. Bak de groenten kort mee.
Vet de ovenschaal in en bedek met de helft van de aardappelschijfjes, verdeel vervolgens het gehaktgroentenmengsel erover. Bedek vervolgens met de rest van de aardappelschijfjes. Strijk de ovenmix erover en bestrooi het gerecht met de kaas. Laat het gerecht in het midden van oven in ca. 45 min. gaar worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak ovendagschotel mix voor prei
400 ml kraanwater
1 middelgroot scharrelei
125 g magere spekreepjes
250 g rundergehakt
1 struik bleekselderij
2 tomaten
700 g aardappelschijfjes
100 g gemalen belegen kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud 3 liter