Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Meng de mix met het water en roer het ei erdoor. Bak het gehakt rul.
Kook de zuurkool ca. 5 min. en giet af. Laat de ananas uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt erop en leg de zuurkool en ananasstukjes erop. Verdeel de rest van aardappelschijfjes erover en schenk de ovenmix erover. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Meng de mix met het water en roer het ei erdoor. Bak het gehakt rul.
Kook de zuurkool ca. 5 min. en giet af. Laat de ananas uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt erop en leg de zuurkool en ananasstukjes erop. Verdeel de rest van aardappelschijfjes erover en schenk de ovenmix erover. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot scharrelei
1 pak ovenheerlijk mix voor zuurkoolschotel
400 ml kraanwater
275 g rundergehakt
500 g verse zuurkool
227 g ananasstukjes op siroop
700 g aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)