Worst aan 't spit
Aan de slag
Laat de cocktailworstjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Spreid de plakjes ontbijtspek uit op een snijplank en strooi Provençaalse kruiden over de plakjes.
Breek het ei in een diep bord en klop het los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal alle blokjes kaas door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
Rol elk worstje in een plakje spek. Steek aan elke satéprikker 4 worstjes en 3 blokjes kaas. Doe ze om en om. Begin met een worstje.
Doe de boter in een koekenpan. Zet de pan op halfhoog vuur en bak de spiezen in ongeveer 4 minuten knapperig, keer ze af en toe om. Dat gaat handig met een vleestang. Serveer er lekker veel patat bij!
Worst aan 't spit
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de cocktailworstjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Spreid de plakjes ontbijtspek uit op een snijplank en strooi Provençaalse kruiden over de plakjes.
Breek het ei in een diep bord en klop het los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal alle blokjes kaas door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
Rol elk worstje in een plakje spek. Steek aan elke satéprikker 4 worstjes en 3 blokjes kaas. Doe ze om en om. Begin met een worstje.
Doe de boter in een koekenpan. Zet de pan op halfhoog vuur en bak de spiezen in ongeveer 4 minuten knapperig, keer ze af en toe om. Dat gaat handig met een vleestang. Serveer er lekker veel patat bij!
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
16 cocktailworstjes
16 plakjes gerookt ontbijtspek
2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
1 ei
3 eetlepels paneermeel
12 stukjes belegen kaas
1 eetlepel boter of margarine
Dit heb je nodig
satéstokjes
vleestang of spatel