Romige strikjespasta met spek en erwten
Moet je meteen na werk ergens heen? Dit snelle pastagerecht is gelukkig in 15 minuten klaar.
Aan de slag
Kook de farfalle in ruim water met zout volgens aanwijzingen op verpakking beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Haal de plakken ontbijtspek los en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op matig vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de bevroren tuinerwten toe aan de farfalle.
Giet de pasta en erwten af en roer het ei-roommengsel er direct door. Warm de pasta nog 2 min. op laag vuur door, zodat het ei rond de pasta stolt. Schep de stukjes spek erdoor en strooi de kaas erover. Lekker met veldsla.
Romige strikjespasta met spek en erwten
Moet je meteen na werk ergens heen? Dit snelle pastagerecht is gelukkig in 15 minuten klaar.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de farfalle in ruim water met zout volgens aanwijzingen op verpakking beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Haal de plakken ontbijtspek los en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op matig vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de bevroren tuinerwten toe aan de farfalle.
Giet de pasta en erwten af en roer het ei-roommengsel er direct door. Warm de pasta nog 2 min. op laag vuur door, zodat het ei rond de pasta stolt. Schep de stukjes spek erdoor en strooi de kaas erover. Lekker met veldsla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
2 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
125 g ontbijtspek
2 el traditionele olijfolie
450 g diepvries tuinerwten
100 g geraspte belegen 48+ kaas
Dit heb je nodig
keukenpapier