Cannelloni met aubergine en ricotta
Met zelfgemaakte roux en knapperige kaas. En het vlees? Mis je niet.
Aan de slag
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en de aubergine toe en bak nog 5 min. Voeg de tomaten en de ricotta toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol deze op.
Vet de ovenschaal in. Leg de rolletjes met de naad naar beneden zodat ze opgerold blijven liggen. Herhaal dit totdat alle bladen op zijn. Heb je nog wat vulling over, schep dit dan over de rolletjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een roux door de boter in een pan te laten smelten, voeg de bloem in een keer toe en roer met een houten lepel tot het lichtbruin kleurt. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schenk de saus over de cannelloni. Bestrooi met de kaas en zet de schaal in het midden van de hete oven. Bak de cannelloni in 30 min. gaar en goudbruin.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Cannelloni met aubergine en ricotta
Met zelfgemaakte roux en knapperige kaas. En het vlees? Mis je niet.
hoofdgerecht
null personen
905 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en de aubergine toe en bak nog 5 min. Voeg de tomaten en de ricotta toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol deze op.
Vet de ovenschaal in. Leg de rolletjes met de naad naar beneden zodat ze opgerold blijven liggen. Herhaal dit totdat alle bladen op zijn. Heb je nog wat vulling over, schep dit dan over de rolletjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een roux door de boter in een pan te laten smelten, voeg de bloem in een keer toe en roer met een houten lepel tot het lichtbruin kleurt. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schenk de saus over de cannelloni. Bestrooi met de kaas en zet de schaal in het midden van de hete oven. Bak de cannelloni in 30 min. gaar en goudbruin.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
2 aubergines
5 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
250 g ricotta
250 g koelverse lasagnebladen
70 g ongezouten roomboter
70 g tarwebloem
1 l volle melk
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
150 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)