Lasange met ricotta en courgette
Dé klassieker uit Italië is inmiddels helemaal ingeburgerd in ons kikkerlandje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een grote braadpan, schep het gehakt erbij en bak het op hoog vuur tot het bruin kleurt en rul uit elkaar valt. Snijd de knoflook en de uien fijn. Schep de knoflook en ui bij het gehakt en bak deze mee tot ze glazig zien. Snijd de courgette in kleine blokjes en doe samen met de tomatenblokjes en de tijm bij het gehakt. Laat het geheel nog 10 min. zacht doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Meng de ricotta met de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep wat tomatensaus in het ingevette cake- of broodblik en leg er 2 lasagnevellen op. Schep hierop de helft van de ricotta en leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laag tomatensaus. Vervolgens een dun laagje kaas, een laag lasagnevellen en de rest van de ricotta. Daarna weer een laag lasagnevellen, een laag tomatensaus en ten slotte een laag kaas. Bak de lasagne in 50 min. goudbruin en gaar.
Lasange met ricotta en courgette
Dé klassieker uit Italië is inmiddels helemaal ingeburgerd in ons kikkerlandje.
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
15 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een grote braadpan, schep het gehakt erbij en bak het op hoog vuur tot het bruin kleurt en rul uit elkaar valt. Snijd de knoflook en de uien fijn. Schep de knoflook en ui bij het gehakt en bak deze mee tot ze glazig zien. Snijd de courgette in kleine blokjes en doe samen met de tomatenblokjes en de tijm bij het gehakt. Laat het geheel nog 10 min. zacht doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Meng de ricotta met de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep wat tomatensaus in het ingevette cake- of broodblik en leg er 2 lasagnevellen op. Schep hierop de helft van de ricotta en leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laag tomatensaus. Vervolgens een dun laagje kaas, een laag lasagnevellen en de rest van de ricotta. Daarna weer een laag lasagnevellen, een laag tomatensaus en ten slotte een laag kaas. Bak de lasagne in 50 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
400 g half-om-halfgehakt
1 teen knoflook
2 uien
1 courgette
800 g tomatenblokjes
1 mespunt gedroogde tijm
250 g ricotta
175 g geraspte jong belegen kaas 50+
8 lasagnebladen
Dit heb je nodig
langwerpig cakeblik (ca. 28 cm)