Eenvoudige lasagne
Deze makkelijke lasagne maak je met gehakt, gepelde tomaten, ui, knoflook en belegen kaas. Een simpele en smakelijke klassieker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak het gehakt in een antiaanbakpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij. Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren zodat er een saus ontstaat.
Vet de ovenschaal in. Giet een kleine laag saus in de ovenschaal. Leg daarop afwisselend de lasagnebladen, gehaktmengsel en saus. Herhaal dit tot alles bijna op is. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas erover en bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar.
Eenvoudige lasagne
Deze makkelijke lasagne maak je met gehakt, gepelde tomaten, ui, knoflook en belegen kaas. Een simpele en smakelijke klassieker!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak het gehakt in een antiaanbakpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij. Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren zodat er een saus ontstaat.
Vet de ovenschaal in. Giet een kleine laag saus in de ovenschaal. Leg daarop afwisselend de lasagnebladen, gehaktmengsel en saus. Herhaal dit tot alles bijna op is. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas erover en bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 teen knoflook
250 g half-om-halfgehakt
400 g gepelde tomaten in blik
25 g margarine
2 el tarwebloem
500 ml halfvolle melk
250 g lasagnebladen
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)