Pompoen lasagne
Vegetarisch, lekker stevig en ideaal voor als het buiten koud is. De pompoen geeft het gerecht een iets zoetige smaak.
Aan de slag
Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het pompoenvlees in plakjes van 1 cm dikte. Kook de plakjes 5 min. in weinig water met zout, giet ze af en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de boter in een steelpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Roer de bloem erdoor en bak op laag vuur 5 min. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Doe het bouillontablet erbij en laat op heel laag vuur nog 5 min. koken.
Vet de ovenschaal in. Schep een laagje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Verdeel een deel van de pompoenplakjes erover, wat geraspte kaas, een laagje saus en dek af met lasagnebladen. Maak zo een aantal lagen en eindig met saus en kaas.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30-35 min. goudbruin en gaar.
Romige spinazielasagne maken
Instructievideo - 02:43 min.
Pompoen lasagne
Vegetarisch, lekker stevig en ideaal voor als het buiten koud is. De pompoen geeft het gerecht een iets zoetige smaak.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het pompoenvlees in plakjes van 1 cm dikte. Kook de plakjes 5 min. in weinig water met zout, giet ze af en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de boter in een steelpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Roer de bloem erdoor en bak op laag vuur 5 min. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Doe het bouillontablet erbij en laat op heel laag vuur nog 5 min. koken.
Vet de ovenschaal in. Schep een laagje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Verdeel een deel van de pompoenplakjes erover, wat geraspte kaas, een laagje saus en dek af met lasagnebladen. Maak zo een aantal lagen en eindig met saus en kaas.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30-35 min. goudbruin en gaar.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse pompoen
50 g ongezouten roomboter
40 g tarwebloem
800 ml halfvolle melk
1 groentebouillontablet
200 g lasagnebladen
100 g geraspte jong belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 25 cm)