Cannelloni met spinazie en ricotta
Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta, afgemaakt met gorgonzola en parmezaan. En dan hup, de oven in!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 1 min. en voeg de spinazie in gedeelten toe. Laat de spinazie helemaal slinken en roer door. Laat uitlekken in een vergiet. Roer in een kom de ricotta door de spinazie. Boen de citroen, rasp de schil en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de lasagnevellen in de breedte en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Verkruimel de gorgonzola. Doe de gorgonzola en de kruiden in een kom, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gorgonzolamengsel over de rolletjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni ca. 35 min in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie en bak de cannelloni tot goudbruin en gaar.
Gratineren
Instructievideo - 00:39 min.
Cannelloni met spinazie en ricotta
Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta, afgemaakt met gorgonzola en parmezaan. En dan hup, de oven in!
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 1 min. en voeg de spinazie in gedeelten toe. Laat de spinazie helemaal slinken en roer door. Laat uitlekken in een vergiet. Roer in een kom de ricotta door de spinazie. Boen de citroen, rasp de schil en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de lasagnevellen in de breedte en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Verkruimel de gorgonzola. Doe de gorgonzola en de kruiden in een kom, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gorgonzolamengsel over de rolletjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni ca. 35 min in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie en bak de cannelloni tot goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
600 g verse spinazie
500 g ricotta
1 citroen
250 g koelverse lasagnebladen
10 g verse Italiaanse kruidenmix
100 g gorgonzola
200 ml volle melk
100 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)
aluminiumfolie