Sperziebonensalade
Deze zomerse salade is de groene noot tijdens de barbecue.
Aan de slag
Verwijder het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Pluk en was de blaadjes van de kropsla. Laat uitlekken. Verhit een grillpan. Meng de tomaten met 1/4 van de olie en gril 3 min. Laat afkoelen. Bestrooi met peper en zout. Meng de balsamicoazijn, de rest van de olie, uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Doe de sla in een schaal. Meng de dressing, de sperziebonen en de tomaten en verdeel over de sla. Bestrooi met de zwarte olijven.
Sperziebonensalade
Deze zomerse salade is de groene noot tijdens de barbecue.
bijgerecht
null personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Pluk en was de blaadjes van de kropsla. Laat uitlekken. Verhit een grillpan. Meng de tomaten met 1/4 van de olie en gril 3 min. Laat afkoelen. Bestrooi met peper en zout. Meng de balsamicoazijn, de rest van de olie, uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Doe de sla in een schaal. Meng de dressing, de sperziebonen en de tomaten en verdeel over de sla. Bestrooi met de zwarte olijven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g verse sperziebonen
1 kropsla
250 g cherrytomaten
7 el traditionele olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 teen knoflook
4 el zwarte olijven
Dit heb je nodig
grillpan