Gestoofd vlees met rijst en wortel-rozijnensalade
Snel klaar en een populair gerecht bij kinderen!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de uien 1 min. Bak het nasi-bamivlees 3-4 min. mee.
Voeg de boemboe en het water toe en breng aan de kook. Stoof de rendang afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze fijn. Meng met de rest van de ui, de slasaus en de rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Verdeel de rijst over de borden en schep er de rendang op. Serveer met de wortelsalade.
Gestoofd vlees met rijst en wortel-rozijnensalade
Snel klaar en een populair gerecht bij kinderen!
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de uien 1 min. Bak het nasi-bamivlees 3-4 min. mee.
Voeg de boemboe en het water toe en breng aan de kook. Stoof de rendang afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze fijn. Meng met de rest van de ui, de slasaus en de rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Verdeel de rijst over de borden en schep er de rendang op. Serveer met de wortelsalade.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
2 uien
2 el olijfolie
330 g nasi-bamivlees
100 g boemboe rendang vlees
200 ml water
1 bos peen
3 el slasaus
2 el rozijnen