Gestoofde kip met wortelen en rijst
bewaar
bewaar

Gestoofde kip met wortelen en rijst

25 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het loof van de bos peen, laat 2 cm zitten. Schrap of schil de worteltjes.

Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kipfilet bruin. Schep de boemboe erdoor. Schenk 175 ml water langs de rand in de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 10 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan, zet het vuur hoger en laat het stoofvocht inkoken tot sausdikte.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de worteltjes 2 min. Voeg 100 ml water toe en stoof de worteltjes met de deksel op de pan ca. 10-12 min. totdat ze beetgaar zijn. Voeg de gembersiroop toe en warm nog 1 min. door.

Verdeel de rijst met de kiprendang over 4 borden en leg er de gemberworteltjes bij.

algemeenU kunt de kiprendang 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bereid de rijst en de worteltjes op de dag zelf.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoofde kip met wortelen en rijst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig