'Rendang' met gele rijst en atjar
bewaar
bewaar

'Rendang' met gele rijst en atjar

Met behulp van de boemboe hoef je zelf geen kruidenpasta te vijzelen voor deze rendang.

2 uur 30 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

In braadpan ui 1 min. in olie fruiten. Vlees erbij doen en 1 min. bakken. Boemboe en kokosmelk toevoegen. Geheel goed omscheppen en aan de kook brengen. Vlees met deksel op pan 2 uur (op vlamverdeler) laten sudderen, regelmatig omscheppen. Vlees laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Intussen komkommer schillen en in plakjes snijden. In pannetje azijn met suiker, rode peper, 1 tl zout en 4 el water zachtjes aan de kook brengen. Vuur laag zetten en suiker al roerend laten oplossen. Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen. In schaal komkommer, wortelreepjes, taugé en bosui mengen. Azijnmengsel over groenten schenken en minimaal 30 min. laten staan (= atjar).

Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rendang verwarmen en over vier borden verdelen. Rijst en atjar ernaast serveren.

achtergrondinfoEchte rendang (gekaramelliseerd rundvlees) komt uit Padang, Sumatra. De term verwijst naar het kookproces dat zich kan vertalen naar 'heel lang stoven' en bestaat uit verschillende kookfases. Wil je echte rendang maken? Zoek op de site naar 1195164 voor het recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Rendang' met gele rijst en atjar

Met behulp van de boemboe hoef je zelf geen kruidenpasta te vijzelen voor deze rendang.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig