'Rendang' met gele rijst en atjar
Met behulp van de boemboe hoef je zelf geen kruidenpasta te vijzelen voor deze rendang.
Aan de slag
In braadpan ui 1 min. in olie fruiten. Vlees erbij doen en 1 min. bakken. Boemboe en kokosmelk toevoegen. Geheel goed omscheppen en aan de kook brengen. Vlees met deksel op pan 2 uur (op vlamverdeler) laten sudderen, regelmatig omscheppen. Vlees laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Intussen komkommer schillen en in plakjes snijden. In pannetje azijn met suiker, rode peper, 1 tl zout en 4 el water zachtjes aan de kook brengen. Vuur laag zetten en suiker al roerend laten oplossen. Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen. In schaal komkommer, wortelreepjes, taugé en bosui mengen. Azijnmengsel over groenten schenken en minimaal 30 min. laten staan (= atjar).
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rendang verwarmen en over vier borden verdelen. Rijst en atjar ernaast serveren.
'Rendang' met gele rijst en atjar
Met behulp van de boemboe hoef je zelf geen kruidenpasta te vijzelen voor deze rendang.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
150 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan ui 1 min. in olie fruiten. Vlees erbij doen en 1 min. bakken. Boemboe en kokosmelk toevoegen. Geheel goed omscheppen en aan de kook brengen. Vlees met deksel op pan 2 uur (op vlamverdeler) laten sudderen, regelmatig omscheppen. Vlees laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Intussen komkommer schillen en in plakjes snijden. In pannetje azijn met suiker, rode peper, 1 tl zout en 4 el water zachtjes aan de kook brengen. Vuur laag zetten en suiker al roerend laten oplossen. Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen. In schaal komkommer, wortelreepjes, taugé en bosui mengen. Azijnmengsel over groenten schenken en minimaal 30 min. laten staan (= atjar).
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rendang verwarmen en over vier borden verdelen. Rijst en atjar ernaast serveren.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 eetlepels olie
800 g magere runderlapjes
1 pakje boemboe rendang vlees
1 blik kokosmelk
1 komkommer
100 ml witte-wijnazijn
2 eetlepels suiker
1 rode peper
1 zakje peen julienne
125 g taugé
3 bosuitjes
1 pak gele rijst