Yellowfin sole met kappertjesdressing
Aan de slag
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bekleed de ovenbakplaat met aluminiumfolie, bestrijk met 1 el olie. Leg de visfilets op de bakplaat en bestrooi ze met peper en zout. Bestrijk ze met het ei, bestrooi ze met het paneermeel en druppel er 1 el olie over. Bak de visfilets ca. 10 cm onder de hete ovengrill in 8-10 min. krokant en gaar. Schuif de bakplaat een richel lager als de visfilets te snel kleuren.
Kook ondertussen de broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 min. beetgaar. Meng de broccoli met de farfalle en 1 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Klop een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de kappertjes en peper en zout naar smaak. Verdeel de broccoli-pasta met de visfilets over 4 borden. Besprenkel de vis met de kappertjesdressing en serveer met een partje citroen.
Yellowfin sole met kappertjesdressing
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bekleed de ovenbakplaat met aluminiumfolie, bestrijk met 1 el olie. Leg de visfilets op de bakplaat en bestrooi ze met peper en zout. Bestrijk ze met het ei, bestrooi ze met het paneermeel en druppel er 1 el olie over. Bak de visfilets ca. 10 cm onder de hete ovengrill in 8-10 min. krokant en gaar. Schuif de bakplaat een richel lager als de visfilets te snel kleuren.
Kook ondertussen de broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 min. beetgaar. Meng de broccoli met de farfalle en 1 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Klop een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de kappertjes en peper en zout naar smaak. Verdeel de broccoli-pasta met de visfilets over 4 borden. Besprenkel de vis met de kappertjesdressing en serveer met een partje citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
6 el olijfolie
400 g yellowfin sole filet
1 ei
2 el paneermeel
2 x 300 g broccoli
1 citroen
2 tl kappertjes
2 tl bakpapier