Biefstuk op z'n Hollands
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm en kook in 5 min. net gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Breng weer water aan de kook en kook de peen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en doe de groenten terug in de pan. Voeg 10 g boter toe en laat met de deksel op de pan staan.
Verhit 25 g boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen in ca. 10 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees 5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het braadvet van de biefstukken de champignons op hoog vuur 3 min. Serveer de biefstukken met de champignons, de aardappelen en de groenten.
Biefstuk op z'n Hollands
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm en kook in 5 min. net gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Breng weer water aan de kook en kook de peen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en doe de groenten terug in de pan. Voeg 10 g boter toe en laat met de deksel op de pan staan.
Verhit 25 g boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen in ca. 10 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees 5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het braadvet van de biefstukken de champignons op hoog vuur 3 min. Serveer de biefstukken met de champignons, de aardappelen en de groenten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 bos bospeen
200 g tuinerwten
60 g boter
2 x 2 stuks kogelbiefstukken
1 bakje champignons