Salade van penne met bietjes en kip
'Mag ik nog een beetje?' Je hoort het de kids nu al zeggen!
Aan de slag
Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en laat hem op laag vuur in 15 min. gaar worden.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Laat de bieten in een zeef uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng ze in een grote kom met de pasta, de peterselie, 4 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pasta. Meng de veldsla erdoor. Snijd met een kaasschaaf plakjes van de kaas en verdeel deze over de pastasalade. Besprenkel met de rest van de olie.
Salade van penne met bietjes en kip
'Mag ik nog een beetje?' Je hoort het de kids nu al zeggen!
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en laat hem op laag vuur in 15 min. gaar worden.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Laat de bieten in een zeef uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng ze in een grote kom met de pasta, de peterselie, 4 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pasta. Meng de veldsla erdoor. Snijd met een kaasschaaf plakjes van de kaas en verdeel deze over de pastasalade. Besprenkel met de rest van de olie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilet
300 g penne rigate
680 g rauwe rode bieten in pot
20 g verse platte peterselie
6 el olijfolie extra vierge
2 el balsamicoazijn
½ zak veldsla
75 g Grana Padano kaas