Pastasalade met bietjes
Bieten, walnoten en geitenkaas. Met deze smaakcombi heb je vanavond zeker blije eters aan tafel!
Aan de slag
Kook de pasta in 10 min. beetgaar. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes (brunoise). Snijd de ui in ringen, en bleekselderij in stukjes. Hak de walnoten grof en rooster in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Klop een dressing van de olie, mosterd, honing, het citroenrasp en citroensap (per persoon een halve el). Breng op smaak met peper en zout. Schep de afgekoelde pasta om met de bietjes, noten, dressing, ui en bleekselderij. Meng de veldsla erdoor en verkruimel de kaas erover.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Pastasalade met bietjes
Bieten, walnoten en geitenkaas. Met deze smaakcombi heb je vanavond zeker blije eters aan tafel!
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta in 10 min. beetgaar. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes (brunoise). Snijd de ui in ringen, en bleekselderij in stukjes. Hak de walnoten grof en rooster in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Klop een dressing van de olie, mosterd, honing, het citroenrasp en citroensap (per persoon een halve el). Breng op smaak met peper en zout. Schep de afgekoelde pasta om met de bietjes, noten, dressing, ui en bleekselderij. Meng de veldsla erdoor en verkruimel de kaas erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
500 g gekookte bieten
1 rode ui
4 stengels bleekselderij
110 g ongezouten walnoten
1 citroen
6 el olijfolie extra vierge
2 tl Franse mosterd
2 tl vloeibare honing
75 g veldsla
175 g zachte geitenkaas 55+