Gehaktbal in Mexicaanse saus
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes en de chilibonen toe en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de gehaktballen in de bonen-tomatensaus en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het vlees en de saus over 4 borden. Schep er een lepel zure room op en serveer met het maisbrood. Lekker met komkommersalade, aangemaakt met 2 el olijfolie en 2 el azijn.
Gehaktbal in Mexicaanse saus
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes en de chilibonen toe en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de gehaktballen in de bonen-tomatensaus en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het vlees en de saus over 4 borden. Schep er een lepel zure room op en serveer met het maisbrood. Lekker met komkommersalade, aangemaakt met 2 el olijfolie en 2 el azijn.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el olijfolie
4 stuks grootmoeders gehaktballen
2 grote uien
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 blik tomatenblokjes
1 blik chilibonen
1 bekertje zure room
8 sneetjes Pain de Madeleine (maisbrood)