Zomerpasta met ricotta
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en halveer deze. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 3 min. rondom bruin.
Pers de knoflook, voeg toe en bak 1 min. mee. Snijd de tomaten in parten, voeg toe en bak 5 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de spaghetti met de groenten en verdeel over borden. Serveer met de ricotta.
Zomerpasta met ricotta
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en halveer deze. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 3 min. rondom bruin.
Pers de knoflook, voeg toe en bak 1 min. mee. Snijd de tomaten in parten, voeg toe en bak 5 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de spaghetti met de groenten en verdeel over borden. Serveer met de ricotta.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
1 aubergine
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
5 trostomaten
15 g verse basilicum
100 g kappertjes
250 g ricotta