Pasta alla norma
bewaar
bewaar

Pasta alla norma

Pasta norma, een heerlijk pastagerecht met aubergine uit Sicilië. Lekker met veel groenten: zo haal je je 2 ons heel makkelijk. Met kruidig basilicum en pittige chilipeper.

35 min. bereiden / 30 min. oventijd / 30 min. wachten

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van een 1/2 cm dik. Doe in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat 30 min. staan zodat het vocht eruit lekt. Knijp de rest van het vocht uit de aubergine.Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de aubergine in 2 delen in 10 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Snijd ondertussen de knoflook grof en haal de blaadjes van het basilicum. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilipeper 30 sec. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 10 min. indikken tot een saus.

Snijd ondertussen de aubergineplakken in stukken. Giet de pasta af en doe met de aubergine in de pan bij de tomatensaus en schep om. Schep de pasta in een grote schaal, bestrooi met het basilicum en breek de ricotta in stukken erboven.

Groente in de lengte snijden

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta alla norma

Pasta norma, een heerlijk pastagerecht met aubergine uit Sicilië. Lekker met veel groenten: zo haal je je 2 ons heel makkelijk. Met kruidig basilicum en pittige chilipeper.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig